Subsidiecontrole

Ontvang je subsidie? Dan kan het zo zijn dat je bij de verantwoording een controleverklaring van een accountant moet overleggen. In de beschikking van de subsidie lees je of dit voor jou geldt. Het is dan verplicht, op basis van de projectadministratie, aan te tonen dat de ontvangen subsidie juist en rechtmatig is besteed. PLATO accountants heeft ruime ervaring in het uitvoeren van controles op regionale, provinciale, landelijke en Europese subsidies en kan je helpen.

Betrokken vanaf goedkeuring

Om het controletraject efficiënt te laten verlopen is het advies ons vanaf het moment van goedkeuring te betrekken. In samenwerking met W&B Consultants zetten we de projectadministratie op, inclusief onder andere een overzichtelijke urenregistratie, betalingsbewijzen van alle kosten en geldende deadlines. Een goede projectadministratie zorgt er voor dat de werkzaamheden voor de controle minimaal blijven én voorkomt dat er te weinig subsidie wordt ontvangen of achteraf moet worden terugbetaald.

Kosten en meer informatie

De kosten van een subsidiecontrole zijn afhankelijk van de tijd die eraan besteed wordt. Wil je kosten besparen? Schakel PLATO accountants dan vanaf de goedkeuring van de subsidie in en zorg (eventueel samen met ons) voor een goede en volledige projectadministratie. Wil je meer informatie over wat wij kunnen bieden of wil je vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als we niet je accountant zijn, staan wij graag voor je klaar.

Benieuwd wat PLATO accountants nog meer doet? Kijk dan bij onze financiële dienstverlening.